Istrabenz več kot 90-odstotni lastnik Droge Kolinske

Koprska družba Istrabenz je do izteka prevzemne ponudbe pridobila 30,62 odstotka vseh delnic družbe Droga Kolinska. Tako se je lastniški delež v Drogi Kolinski povečal na 90,91 odstotka.

Objavljeno
30. marec 2007 11.02
Predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar
Koper - Koprska družba Istrabenz je do izteka prevzemne ponudbe, 28. marca, pridobila 4.403.876 delnic oz. 30,62 odstotka vseh delnic družbe Droga Kolinska. Prevzemnik je skupaj s 60,29-odstotnim deležem, ki ga je obvladoval že pred javno objavo ponudbe, tako lastniški delež v Drogi Kolinski povečal na 90,91 odstotka, je Istrabenz danes objavil na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar je z izidom prevzemne ponudbe zadovoljen. " Zadovoljni smo z rezultatom prevzemne ponudbe, saj nam dosežena konsolidacija lastništva omogoča višjo raven nadzora nad strateškimi poslovnimi odločitvami v skupini Droga Kolinska. S tem korakom prevzemamo odgovornost za proces in rezultate poslovnega prestrukturiranja skupine," je izjavil.

Istrabenz je ponudbo za odkup, v kateri je za delnice Droge Kolinske ponudil po 16 evrov, objavil 28. februarja. Vseh 829 delničarjev, ki so sprejeli ponudbo, bo kupnino prejelo najkasneje v osmih dneh, šteto od dne, ko KDD prejme ugotovitveno odločbo Agencije za trg vrednostnih papirjev, da je ponudba uspela.