Istrabenzu bo delež Droge Kolinske prodal še Maksima Holding

Predpogodbo za prodajo deleža v Drogi Kolinski je poleg Maksime Holding sklenila tudi družba Poteza Naložbe. Na Istrabenz bosta skupno prenesla 14,85 odstotka vseh delnic Droge Kolinske.

Objavljeno
19. februar 2007 10.42
Predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar
Ljubljana/Koper - Finančna družba Maksima Holding je danes razkrila, da je ena od dveh družb, s katerima je Istrabenz minuli teden sklenil predpogodbi za prodajo njunega deleža v Drogi Kolinski. Istrabenz je namreč minuli petek ob objavi namere za prevzem Droge Kolinske, v kateri že ima 60,29-odstotni delež, navedel, da je z dvema imetnikoma delnic sklenil predpogodbi, v katerih sta se zavezala, da bosta v postopku s prevzemno ponudbo na Istrabenz prenesla skupno 14,85 odstotka vseh delnic Droge Kolinske.

Družba Poteza Naložbe je prodala ves svoj delež v Drogi Kolinski

Prva od teh dveh družb se je razkrila že v petek. Gre za družbo Poteza Naložbe, ki se je s predpogodbo zavezala k prenosu skupaj 9,99 odstotka delnic Droge Kolinske v postopku prevzemne ponudbe. To je ves Potezin delež v Drogi Kolinski. Maksima Holding pa se je z objavo obvestila na Ljubljanski borzi razkrila šele danes. Istrabenzu bo prodala skupno 700.000 delnic ciljne družbe, kar predstavlja 4,86 odstotka vseh delnic Droge Kolinske. Maksima je sicer bila na dan 15. februarja lastnica 12,76 odstotka delnic Droge Kolinske.

Istrabenz želi s prevzemom utrditi nadzor nad prestrukturiranjem skupine Droga Kolinska

Kot je znano, je Istrabenz minuli petek objavil namero za odkup vseh delnic Droge Kolinske, v kateri ima že večinski delež. Za preostale delnice je pripravljen plačati 91 milijonov evrov oziroma 16 evrov na delnico, s prevzemom pa želi utrditi nadzor nad prestrukturiranjem skupine Droga Kolinska. Uprava te družbe je s sodelovanjem Istrabenza kot večinskega lastnika v obdobju po zaključeni združitvi zadovoljna in napovedano potezo razume kot logičen korak v nadaljnji konsolidaciji.

Istrabenz je že aprila lani objavil ponudbo za prevzem Droge Kolinske, v okviru katere je pridobil 4,61 odstotka ljubljanske družbe. Skupaj s 55,63-odstotnim deležem, ki ga je Istrabenz obvladoval že pred objavo ponudbe, je takrat postal lastnik 60,24 odstotka delnic Droge Kolinske.