Jamnik v upravi Luke Koper

Nadzorni svet Luke Koper je za novega člana uprave potrdil dosedanjega prokurista Tomaža Martina Jamnika, ki bo v upravi zadolžen za marketing. Drugega člana uprave bodo predvidoma izbirali čez dva tedna.

Objavljeno
16. oktober 2009 19.05
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Koper - Za mesto člana uprave za marketing in komercialo je prispelo 25 kandidatov, za finančnika pa 20, je pojasnil predsednik nadzornega sveta Janez Požar. Jamnika, ki ga je kadrovska komisija predlagala kot najprimernejša kandidata za za področje komerciale, so nadzorniki potrdili soglasno, je še dejal.

Tomaž Martin Jamnik uživa tudi podporo predsednika uprave Gregorja Veselka, ki je poudaril, "da gre za človeka iz Luke". "Strokovno in izkustveno so njegove reference nedvomne," je dejal Veselko. Jamnikov program ga je prepričal, pa tudi sicer zgledno sodelujeta, je še dejal.

Jamnik je med bistvenimi nalogami izpostavil zniževanje stroškov, na prihodkovni strani pa bodo lahko po njegovih besedah več naredili v prihodnjem letu.

O imenih za člana uprave za finančne dejavnosti danes nadzorniki niso razpravljali. Po besedah Požarja je nadzornike kadrovska komisija prosila za krajši odlog, ker se mora o tem dodatno posvetovati. Nadzorniki so komisiji dali 14 dni časa, v katerem bo s kandidati opravila razgovore in jim predlagala kandidata, je dejal Požar.

"Dobiti želimo najboljšega kandidata na trgu," je dejstvo, da bodo o drugem članu uprave šele odločali, pojasnil Požar, ki je zanikal, da bi sam poznal imena kandidatov za drugega člana uprave ali da bi se pri imenovanju zapletlo v zadnjem hipu. Pač pa so nekateri kandidati poznani Veselku, ki je potrdil, da ve, kdo je v širšem izboru, saj je sodeloval pri intervjujih.

Do imenovanja člana uprave bo funkcijo finančnika v Luki Koper opravljal prokurist Mirko Pavšič. Nadzorni svet ima po Požarjevih besedah sicer pravico, da ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov, pač pa člana uprave poišče z direktnimi ponudbami.

Veselko je sicer potrdil, da se poslovanje Luke Koper izboljšuje. "September je bil malo boljši od prejšnjih mesecev in upam, da bomo s tem trendom nadaljevali do konca leta," je pojasnil.