Kad precenjuje Dnevnik?

Kapitalska družba bo na sredini dražbi zainteresiranim kupcem ponudila v odkup svoj 10,1-odstotni delež v časopisni hiši Dnevnik. Najresnejši kupec naj bi bil DZS ob pomoči Dela prodaje.

Objavljeno
30. januar 2007 10.48
Bojan Petan
Ljubljana - Najnižja ponudba, ki naj bi jo na jutrišnji dražbi za svoj desetodstotni delež zahteval Kad, je 110 evrov za delnico. Najresnejši kupec naj bi bil DZS ob pomoči Dela prodaje, piše časnik Finance. Bojan Petan, prvi mož DZS, pa naj bi na trgu včeraj za delnico ponujal 40 evrov.

Delničarjem Dnevnika je ponudbo za odkup delnic po 40 evrov v zadnjih dneh poslala tudi borzna hiša Publikum, ki naj bi delnice odkupovala v imenu DZS. Koliko delničarjev se je odzvalo na ponudbo, zaenkrat še ni znano.

Na Kadu do izteka dražbe ne dajejo informacij o njej. Dražba je bila že dvakrat prestavljena. Najprej naj bi odstopil nemški Waz, nato pa naj bi dodatno dala ponudbo avstrijska Styria. Gre za dražbo zaprtega tipa, podobno kot je bila za prodajo Kadovega deleža v Merkurju.

Največji delničarji Dnevnika so DZS (51 odstotkov), Styria Medien (25,7 odstotka), KAD (10,1 odstotka), ČZP Večer (6,5 odstotka), preostali delničarji imajo v lasti skupno 6,7 odstotka Dnevnika.