Kaj se dogaja v Tilii?

Tilia naj bi imela vse slabše rezultate, včeraj pa je izbruhnila še politično začinjena afera, ko je predsednik SLS k izstopu iz stranke pozval črnomaljskega župana Fabjana, ker se ta očitno ni mogel upreti vabljivi ponudbi Tilie.

Objavljeno
22. oktober 2009 00.19
Silva Čeh
Silva Čeh
Ljubljana - Kaj se dogaja v novomeški zavarovalnici Tilia, saj del nekdanjih zaposlenih trdi, da se jo zaradi neustreznega vodenja izčrpava in da se v njeno poslovanje neposredno vtikajo vodilni iz Pozavarovalnice Sava, ki je stoodstotna lastnica Tilie. Tilia naj bi imela vse slabše rezultate, včeraj pa je izbruhnila še politično začinjena afera, ko je predsednik Slovenske ljudske stranke Radovan Žerjav k izstopu iz stranke pozval črnomaljskega župana Andreja Fabjana, ker se ta očitno ni mogel upreti vabljivi ponudbi Tilie, po kateri mu je ta brezplačno zavarovala avto: pardon z 99-odstotnim popustom.

Kakor pravita nekdanja zaposlena iz srednjega menedžementa Anton Jankovič in Mitja Glavnik, je bilo v Tilii v zadnjem obdobju storjenih toliko napak, da je Jankovič na novomeško sodišče podal kazensko ovadbo, prijave pa sta dobila tudi protikorupcijska komisija in informacijska pooblaščenka. Tudi zato, ker je Tilia menda poslovala z nekakšnimi mrtvimi dušami iz Vzajemne (kar veliko bazo tistih, ki so Vzajemno pred časom zapustili), kar bi seveda lahko pomenilo zlorabo osebnih podatkov. Obe zavarovalnici sta že v inšpekcijskem postopku informacijske pooblaščenke.

 

Predsednik uprave Tiliie Andrej Kavšek, na katerega leti veliko omenjenih pripomb, na večino odgovarja povsem nasprotno.

 

Več v četrtkovi tiskani izdaji Dela