Izbrani karierni dogodki tedna

Predstavitev platforme za napovedovanje komnetenc in delavnica za brezposelne.

Objavljeno
27. november 2015 11.45
Posodobljeno
29. november 2015 19.00
redakcija Kariera in delo
redakcija Kariera in delo

Napovedovanje kompetenc

GZS s partnerji v ponedeljek organizira zaključno konferenco projekta Razvoj karierne platforme za zaposlene z naslovom Kompetence prihodnosti. Ideja za pilotni projekt je nastala na podlagi sodelovanja s podjetji, ki jim iskanje ustrezno usposobljenih kadrov pomeni velik izziv.

Partnerji v projektu skupaj z raziskovalci Ekonomske fakultete v Ljubljani in slovenskih podjetij razvijajo model napovedovanja potreb po kompetencah za obdobje pet do sedem let. Cilj je pravočasno usposabljanje in izobraževanje sodelavcev za prihajajoče nove naloge, ki jih zahteva nenehen razvoj.

V pilotnem projektu se osredotočajo na elektronsko in elektroindustrije, za prenosljivost modela pa vključujejo tudi druga podjetja. Na okrogli mizi bodo odgovorili tudi na vprašanje, ali je mogoče napovedati potrebe po kompetencah.

Oblikuj si svojo poklicno pot

V sredo bo Regionalna razvojna agencija Koroška (RRA) v Kulturnem domu Podvelka predstavila projekt Podjetno v svet podjetništva (PVSP). Namenjen je brezposlenim, ki hočejo uresničiti svojo poslovno idejo in sami oblikovati svojo poklicno pot.

Projekt zagotavlja štirimesečno zaposlitev na RRA, podjetniško usposabljanje, pomoč izkušenih mentorjev in podjetnikov, mreženje in praktične podjetniške izkušnje. Prijave brezposelnih s stalnim bivališčem v občinah Podvelka, Radlje ob Dravi ali Ribnica na Pohorju do 7. decembra. Več na www.rra-koroska.si.