Izbrani karierni dogodki tedna

Učili se boste programiranja, izvedeli vse o internacionalizaciji poslovanja.

Objavljeno
16. november 2015 12.16
reut*EUROPE-UNEMPLOYMENT
redakcija Kariera in delo
redakcija Kariera in delo

Mini zaposlitveni sejem za gostince

Zavod za zaposlovanje v začetku prihodnjega tedna - v torek, 17. novembra - na Jesenicah organizira mini zaposlitveni sejem za gostince. Iskalci zaposlitve se bodo imeli priložnost predstaviti podjetjem Hit Alpinea, Gostinstvo Kotnik, Perkolič in Dar Tar Alp, ki bodo tam iskali nove sodelavce. Sejem bo na Uradu za delo Jesenice, kjer je mogoče dobiti tudi več informacij.

Kako poslovati doma in v tujini

Tehnološki park Ljubljana in podjetje Data 17. in 18. novembra organizirata Dneve podjetništva, katerih rdeča nit sta internacionalizacija poslovanja in financiranje podjetij. Prvi dan bodo predavatelji z udeleženci delili svoje znanje in izkušnje, s katerim bodo laže shajali v slovenskem podjetniškem okolju. Predstavili bodo tudi, kako zakonodaja z davčnimi blagajnami uokvirja poslovanje z gotovino v poslovalnicah in poslovanje v spletnih trgovinah.

Drugi dan bodo razširili obzorje čez meje Slovenije. Govorili bodo o tem, kako idejo s pomočjo Tehnološkega parka spraviti do internacionalizacije in kakšna je podpora EU pri financiranju in nabiranju podjetniških izkušenj. O tem, kako uspeti zunaj meja, bo govoril 35-letnik, ki je v Hongkongu odprl podjetje, specializirano za pomoč pri prodoru na trge Jugovzhodne Azije. Nazadnje se bodo posvetili še temu, kako zaščititi idejo, da je kdo ne ukrade.

POT do programerja

Ekipa Smart Ninja 21. in 22. novembra organizira šolo programiranja za začetnike v Izoli, Kranju, Novem mestu, Celju, Mariboru in Ljubljani. Udeleženci se bodo naučili osnove HTML in CSS ter naredili tri spletne strani. Potrebujete svoj prenosnik in programersko navdušenost. Več in prijave na www.smartninja.org.

Podjetja odpirajo svoja vrata

Slovenska podjetja želijo devetošolcem, njihovim staršem in učiteljem pomagati pri odločanju o nadaljnjem šolanju. Zato bodo v četrtek, 26. novembra, odprla svoja vrata in predstavila manj znane poklice. Pa nove, zanimive in obetavne, po katerih povprašujejo delodajalci.

Za prijavo na dogodek je na voljo novo spletno mesto www.danzakariero.si. Na njem lahko mladi pobrskajo med predstavljenimi podjetji, izberejo tisto, ki ga želijo obiskati, in se najkasneje do ponedeljka, 23. novembra, elektronsko prijavijo za obisk.