Najbogatejši Slovenci bodo tudi zaposlovali

Kdo na lestvici 150. najbogatejših Slovencev revije Manager bo v prihodnje zaposloval in kateri so kadri, ki jih iščejo?

Objavljeno
18. november 2015 15.50
Ljubljana 08.06.2012 - Kolektor Etra.foto:Blaz Samec/DELO
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Revija Manager je včeraj objavila lestvico najbogatejših Slovencev, na kateri so na prvih treh mestih Iza in Samo Login (Outfit7), Sandi Češko (Studio Moderna) in Marko Pistotnik (Outfit7). Nekateri od uvrščenih na lestvico so v intervjujih potrdili nove zaposlitve, in sicer bodo skupno ponudil 500 delovnih mest. Za revijo Manager pa so povedali, da še vedno najtežje najdejo strojnike, varilce in dobre konstruktorje.

Kar nekaj najbogatejših Slovencev in Slovenk ima deleže v podjetju Outfit7, kjer imajo trenutno objavljene zaposlitvene oglase, v katerih iščejo programerje, IT-jevce, dizajnerje in strokovnjake s področja marketinga, v Studiu Moderna pa so v letu 2016 napovedali od 30 do 40 novih zaposlitev, predvsem v prodaji.

Družba Akrapovič, ki izdeluje izpuhe za motocikle in avtomobile, letos povečuje prodajo, zato nameravajo zaposliti okoli 45 novih ljudi. Igor Akrapovič je za Manager povedal, da zaposlujejo varilce, razvojne inženirje in kadre z določenimi znanji.

V idrijskem Kolektorju poleg proizvodnih delavcev iščejo predvsem inženirje in magistre strojne in elektrotehniške smeri. Načrtujejo, da bodo prihodnje leto zaposlili 75 ljudi, v škofjeloškem LTH Castingsu (13 njihovih menedžerjev je končalo na lestvici najbogatejših) iščejo predvsem delavce v proizvodnji, kot so oblikovalci kovin, orodjarji in avtomehaniki, zaposlujejo pa tudi inženirje strojništva. V leto 2016 bodo predvidoma zaposlili kar 200 ljudi.

Družina Jager, ki obvladuje trgovsko družbo Jagors, je napovedala 50 novih delovnih mest, škofjeloško podjetje, ki izdeluje plastične zamaške, predsvem za farmacijo Sibo G, pa okoli deset.

V podjetju Medis so povedali, da iščejo predvsem kadre z visoko izobrazbo, najbolj jih zanimajo ljudje z univerzitetno izobrazbo ali doktoratom naravoslovne smeri. Delo pri njih naj bi dobilo okoli 20 ljudi.

V Halcomu iščejo IT-inženirje, v novem letu bodo službo ponudili od deset do 15 ljudem.