Kdo bodo novi člani uprave NLB?

Nadzorniki NLB so na seji obravnavali lanske poslovne rezultate NLB. Seznanili so se tudi s potekom postopka za imenovanje štirih članov v šestčlanski upravi NLB.

Objavljeno
19. februar 2007 19.40
Februar: Marjan Kramar je na mestu predsednika uprave NLB zamenjal Marka Voljča
Ljubljana - Skupina Nova Ljubljanska banka (NLB) je v minulem letu po nerevidiranih podatkih dosegla 14,4 milijarde evrov obsega poslov in 150,7 milijonov evrov dobička pred davki, je na današnji seji ugotovil nadzorni svet NLB. Nadzorniki so za ta in druge dosežene rezultate v letu 2006 upravi banke soglasno izrazili priznanje, so sporočili iz NLB.

Nadzorni svet je na svoji redni seji večino časa namenil obravnavi rezultatov poslovanja NLB Skupine in banke v letu 2006, zaključnemu poročilu projekta evro ter poročilom odborov nadzornega sveta. Nadzorniki pa so se seznanili tudi s potekom postopka za imenovanje štirih članov v šestčlanski upravi NLB. Uprava NLB bo sicer rezultate poslovanja in učinke prehoda na evro podrobneje predstavila v petek na novinarski konferenci.

Prijavilo 42 kandidatov

Po informacijah medijev naj bi nadzorniki pregledali tudi prijave kandidatov za upravo banke. Uprava, ki ima sedaj štiri člane, se bo julija razširila na šestčlansko. V njej bodo ob predsedniku uprave Marjanu Kramarju, ki mu bo mandat potekel februarja 2009, in sedanjemu članu Mateju Naratu, ki so mu nadzorniki ponudili nov mandat, sedeli še štirje člani, od katerih bo enega lahko imenovala belgijska KBC.

Na razpis se je, kot navajajo mediji, prijavilo veliko kandidatov. Prijave - po pisanju Financ naj bi jih bilo 42 - bo najprej pregledala komisija, ki ji predseduje predsednik nadzornega sveta NLB Žiga Lavrič, v njej pa so še predstavnik države, predstavnik KBC, 34-odstotne lastnice NLB, in EBRD, petodstotne lastnice največje banke v Sloveniji.