Kemiplasu šteti zadnji dnevi

Tovarna Kemiplas bo najkasneje v dveh letih dokončno prenehala z obratovanjem in zaprla svoja vrata. Zaprtje tovarne naj bi predvidoma 12. aprila zapečatili s podpisom pogodbe.

Objavljeno
23. marec 2007 08.56
Tovarna Kemiplas
Koper - Tovarna Kemiplas bo najkasneje v dveh letih dokončno prenehala z obratovanjem in zaprla svoja vrata. To sta se v četrtek dogovorila koprski župan Boris Popovič in lastnik Kemiplasa Enver Moralič. Zaprtje tovarne naj bi predvidoma 12. aprila zapečatili s podpisom pogodbe med Mestno občino Koper in Kemiplasom, so sporočili iz koprske občine.

Še pred podpisom pogodbe o zaprtju tovarne se bo Popovič sestal s krajani oziroma s Koordinacijskim odborom za čisto okolje, s katerim bo uskladil osnutek pogodbe, v kateri naj bi sicer opredelili obveznosti in dolžnosti obeh strani, med drugim tudi prihodnjo namembnost celotnega območja tovarne nad in pod cesto.

Popovič je po četrtkovem sestanku izrazil zadovoljstvo nad doseženim, "saj je več kot jasno, da druge poti, kot je zaprtje tovarne, dokončna selitev kemične industrije in kasnejša sanacija območja, preprosto ni". "Veseli me, da so v Kemiplasu spoznali, da želimo v Mestni občini Koper ta dolgoletni problem tudi zares rešiti in da nikakor več ne pristajamo na zavlačevanje oziroma odlašanje ter da je podpis pogodbe tudi edina pot mirne rešitve, ki si jo nenazadnje želita obe strani," je poudaril koprski župan, ki upa, da bo Kemiplas svoja vrata zaprl še pred iztekom roka v pogodbi.