Kitajci začeli graditi turistični kompleks na Bahamih

Karibsko otočje živi od turizma, česar se zavedajo tudi kitajski poslovneži, ki so začeli graditi resort v vrednosti 3,4 milijarde dolarjev.

Objavljeno
22. februar 2011 15.35
Ka. K., delo.si
Ka. K., delo.si
Peking, Nassau - Kitajska podjetja so na Bahamih začela graditi turistični kompleks, katerega projektna vrednost znaša 3,4 milijarde ameriških dolarjev. Resort Baha Mar veljal za najdražjega in bo nastal s pomočjo kitajskega kapitala, saj želi država okrepiti gospodarsko prisotnost v tujini.

Novi turistični resort bo sestavljen iz štirih hotelskih kompleksov, igrišča za golf in največje karibske igralnice. Vodje projekta pričakujejo, da se bo v regiji odprlo 8000 delavnih mest, medtem ko bo pri gradnji sodelovalo okoli 4000 ljudi. Hotel naj bi pripomogel k lokalni rasti bruto domačega proizvoda, po ocenah naj bi ta zrastel za deset odstotkov. Odprtje je predvideno decembra leta 2014.

Tudi turizem na karibskem otočju je prizadela kriza, a kazalci že kažejo, da ta okreva. Obe strani pričakujeta, da bo izgradnja novega kompleksa k okrevanju še pripomogla.