Kmalu znan kupec Mesne industrije Pomurka?

Za nakup ali najem Mesne industrije Pomurka, ki je v stečaju od začetka aprila, se zanimata dva kupca. Eden od njiju se zanima za najem ali nakup klavnice in predelovalnih obratov, drugi pa samo za nakup obrata za proizvodnjo konzerv.

Objavljeno
29. oktober 2009 16.24
I. G.
I. G.
Murska Sobota - Za nakup ali najem Mesne industrije Pomurka, ki je v stečaju od začetka aprila - delo je izgubilo 230 delavcev - se zanimata dva kupca. Stečajna upraviteljica Alenka Gril jem povedala, da se eden od njiju zanima za najem ali nakup klavnice in predelovalnih obratov, drugi pa samo za nakup obrata za proizvodnjo konzerv.

»Dogovorili smo se, da bosta oba ponudbe za najem ali nakup celotne Pomurke ali posameznih delov poslala do konca tega, ali najpoznenje drugega tedna. Od začeka stečaja je kar nekaj potencialnih kupcev pokazalo zanimanje za najem ali nakup Pomurkinih proizvodnnih prostorov in klavnice, vendar so od namere odstopili zaradi velikh obratovalnih stroškov. Pomurkin energetski sietem deluje kot celota, zato je težko razmejiti stroške za porabljeno energijo v posameznih obratih,« je pojasnila Grilova.