Vsebnost maščob in beljakovin v odkupljenem mleku v septembru 2015 je bila večja kot v mesecu prej. V primerjavi z lanskimi vsebnostmi se je delež maščob zmanjšal, delež beljakovin pa ostaja podoben kot lani. Proizvodnja masla se je v septembru precej povečala in je znašala 210 ton, kar je bilo tretjino več kot v avgustu oziroma skoraj 22 odstotkov več kot septembra lani. Proizvodnja masla v prvih devetih mesecih je bila kljub temu več kot pet odstotkov nižja kot lani v istem obdobju.
Proizvodnja konzumnega mleka je bila v septembru skoraj pet odstotkov večja kot v lanskem septembru, v primerjavi s predhodnim mesecem pa se je malo znižala. Enako velja tudi za skupno proizvodnjo konzumnega mleka v letošnjih prvih devetih mesecih. Proizvodnja sira je bila v primerjavi s prejšnjim mesecem sedem odstotkov večja, v primerjavi z lanskim septembrom pa se je zmanjšala za več kot 11 odstotkov. Skupna proizvodnja sira v prvih devetih mesecih letošnjega leta je bila desetino manjša kot v istem obdobju prejšnjega leta.
Proizvodnja fermentiranih mlečnih izdelkov je bila v septembru približno osem odstotkov manjša kot v prejšnjem mesecu in kot v lanskem septembru. V prvih devetih mesecih leta 2015 pa je bilo proizvedenih za dobrih pet odstotkov manj fermentiranih mlečnih izdelkov kot v istem obdobju prejšnjega leta.
Proizvodnja smetane je bila osem odstotkov manjša kot v lanskem septembru in le malo manjša kot v mesecu prej. Smetana tudi po devetih mesecih ostaja edina skupina mlečnih izdelkov, ki jih je bilo proizvedenih več kot v istem obdobju prejšnjega leta. Tudi proizvodnja mleka v prahu je bila v prvih devetih mesecih letos manjša kot lani v tem času, in sicer je bila kar 29 odstotkov nižja.