Ormoška vina osvajajo Brazilijo

Vinska klet P&F Jeruzalem Ormož se je na enem največjih vinskih dogodkov v Braziliji uvrstila med peterico najboljših.

Objavljeno
24. november 2015 12.22
Marjeta Šoštarič
Marjeta Šoštarič
Ljubljana - Ormoška Vinska klet P&F Jeruzalem, ki je po izvozu vina ena vodilnih slovenskih kleti, se je na enem največjih vinskih dogodkov v Braziliji uvrstila med peterico najboljših.

Na tekmovanju »Encontro de Vino« je bil v izbor »TOP 5« uvrščen šipon&beli pinot 2013 iz linije Gomila. Med močno konkurenco samih domačih vin so tako dosegli velik uspeh in postali nov okus Brazilije. S kar dvema vinoma pa so se uvrstili tudi v izbor desetih najboljših vin za nakup »Best buy Venda Vinhos«, ki je potekal na uveljavljeni dvodnevni strokovni konferenci v Sao Paulu. Med najboljša vina za nakup tako sedaj v Braziliji spadata tudi šipon Gomila in sauvignon&sivi pinot P&F. V podjetju so z nastopom na brazilskem trgu zelo zadovoljni, svoj prodor in promocijo Slovenije kot vinske dežele pa še naprej nadaljujejo pod sloganom Vinhos Refrescantes da Eslovênia - osvežujoča vina Slovenije.

Lokalna sorta na globalnem trgu

K večjim uspehom v tujini dodajajo v kleti, ki prodaja vina v več kot 20 držav, še, da so ponudbo svojih vin v izbranih trgovinah verige Waitrose v Veliki Britaniji razširili »s ponosom Prlekije, šiponom«. Waitrose je tako postal prva trgovska veriga v tujini, ki svojim kupcem predstavlja tovrstno vino (šipon je Waitrosovi prodaji poimenovan furmint).

P&F Jeruzalem je največji slovenski vinar. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. »Grozdje pridelujemo na naravi prijazen način in še vedno ohranjamo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo, kar nam omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin,« sporočajo iz družbe, kjer bodo ta teden (v četrtek) slovesno odprli sodobni del kleti, namenjen pridelavi penin po klasični metodi.