Do 10. oktobra čas za prijavo na organiziran ribolov zimskih jat cipljev

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k udeležbi pri organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev v ribolovnih rezervatih v ribolovni sezoni 2014/15.

Objavljeno
03. oktober 2014 20.11
M.K., gospodarstvo
M.K., gospodarstvo

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano objavlja javni poziv za prijavo k udeležbi pri organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev v ribolovnih rezervatih v ribolovni sezoni 2014/15.

Kmetijsko ministrstvo poziva ribiče, da se organizirajo in vložijo vloge za izdajo posebnega dovoljenja za gospodarski ribolov za sodelovanje pri organiziranem ribolovu zimskih jat cipljev (Liza aurata) in drugih vrst pridnenih rib, ki se z njimi pojavljajo istočasno. To so brancin, orada, šuri, špar, lica, korbel, ribon, salpa.

Ribolov zimskih jat cipljev poteka v portoroškem in strunjanskem ribolovnem rezervatu v času od 1. novembra 2014 do 30. aprila 2015.

Rok za prijavo na javni poziv je 10. oktober 2014. Prijave zbira Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Sektor za lovstvo in ribištvo, Dunajska 22, 1000 Ljubljana. Prijava se šteje za pravočasno, če je bila poslana z navadno pošto tako, da je dostavljena na ministrstvo do 14. oktobra oziroma oddana v vložišče ministrstva do 14. oktobra.

K organiziranemu ribolovu se lahko prijavijo morski ribiči, ki so imetniki veljavnega dovoljenja za gospodarski ribolov.