Konec dolgoletnega samevanja

Direktor Rimskih term Maks Brečko je v Rimskih Toplicah predstavil potek revitalizacije zdravilišča, ki sameva že od 90. let prejšnjega stoletja, predvidoma pa naj bi ga odprli v začetku leta 2009.

Objavljeno
26. marec 2007 16.35
Rimske Toplice - Direktor Rimskih term Maks Brečko je v Rimskih Toplicah predstavil potek revitalizacije zdravilišča, ki sameva že od 90. let prejšnjega stoletja. Povedal je, da bodo v četrtek začeli z rušenjem starih objektov nekdanjega vojaškega zdravilišča, ki mora biti dokončano v 45 dneh. Do sredine septembra Brečko pričakuje, da jim bo uspelo obnoviti Sofijin dvor in Zdraviliški dom.

Več postelj, višji stroški gradnje in 165 novih delovnih mest

Brečko je pojasnil, da so odprtje term načrtovali že v začetku prihodnjega leta, vendar jih bodo zaradi zapletov pri pripravi dokumentacije in družabniške pogodbe predvidoma odprli šele v začetku leta 2009. Stroški gradnje term bodo po njegovih besedah višji od predvidenih, saj so število postelj z 280 povečali na 321, povečali so tudi vodne površine in dodali wellness program. Zato se je vrednost del s predvidenih 24 milijonov evrov povzpela na 30 milijonov evrov. Doslej so Rimske terme za gradnjo objektov pridobile dva milijona evrov iz evropskih skladov.

Nove terme se bodo razprostirale na 23.000 kvadratnih metrih, odprli bodo tudi 165 novih delovnih mest, za katere je že precej zanimanja.

Maja bodo Rimske terme izvedle tudi dokapitalizacijo, tako da bo največji lastnik z vložkom 2,4 milijona evrov postal zreški Unior, v okviru katerega poslujejo terme, Nova Ljubljanska banka in Nova Kreditna banka Maribor bosta prispevali po 920.000 evrov, Mobitel, Zavarovalnica Triglav in Kapitalska družba po 2,1 milijona evrov, SCT kot izbrani izvajalec del 1,9 milijona evrov, država pa je prispevala nepremičnine v vrednosti 747.000 evrov.

Predstavitve se je udeležil tudi častni konzul Finske v Sloveniji Nikolaj Tičar, ki je predstavil možnosti sodelovanje Rimskih term s svojo državo. Dejal je, da se je lani na dopust izven Finske odpravilo tri milijone Fincev, ki pri tem v povprečju porabijo 900 evrov.