Kramar in Narat ostajata v upravi NLB

Nadzorniki NLB so Mateju Naratu ponudili nov mandat člana uprave. O predsedniku uprave Kramarju niso razpravljali, članoma Staniču in Hazabentu pa so se zahvalili za dosedanje delo.

Objavljeno
10. januar 2007 19.19
Februar: Marjan Kramar je na mestu predsednika uprave NLB zamenjal Marka Voljča
Ljubljana – Nadzorni svet Nove Ljubljanske banke (NLB) je na današnji seji odločil o usodi treh članov uprave, ki se jim mandat izteče 16. julija. Mateju Naratu so nadzorniki ponudili nov mandat člana uprave, medtem ko so se Borutu Staniču in Andreju Hazabentu zahvalili za dosedanje delo v banki, je novinarjem povedal predsednik nadzornega sveta banke Žiga Lavrič. O predsedniku uprave NLB Marjanu Kramarju nadzorniki niso razpravljali, saj se mu mandat izteče 1. februarja 2009.

Nadzorniki NLB so tudi sklenili, da bo uprava od julija dalje šestčlanska. Medtem ko bosta v njej sedela Kramar in Narat, bo pa za ostale štiri člane opravljen javni razpis, je pojasnil Lavrič. Pravico do imenovanja enega člana uprave bo imela belgijska KBC, preostale pa bodo imenovali slovenski delničarji.

"Za štiri člane uprave bo opravljen javni razpis, ustanovljena pa bo tudi posebna komisija v okviru nadzornega sveta, ki bo preverila vse prispele prijave in nato poročala nadzornemu svetu, ki bo sprejel dokončno odločitev o vseh štirih novih članih," je dejal Lavrič, ki upa, da bo razpis objavljen čimprej, v prihodnjih dneh.

KBC, ki je približno tretjinska lastnica NLB, se tako po umiku iz uprave, ki mu je botrovala odločitev, da iz strateškega postane finančni investitor NLB, vrača v upravo največje slovenske banke. Katero področje bo pokril predstavnik Belgijcev, Lavrič ne ve. "O tem se bomo dogovorili, ko bo znano, katerega kandidata bo KBC predlagala in kakšne kandidate bomo dobili mi preko javnega razpisa," je povedal predsednik nadzornikov NLB.

Nadzorni svet, ki se je seznanil tudi z informacijo o prevzemu evra in banki čestital za uspešen prehod na skupno evropsko valuto, je s poslovanjem NLB po Lavričevih besedah zadovoljen. "Banka je v zadnjem času dosegla boljše rezultate kot v prejšnjem obdobju," je prepričan Lavrič, ki pa meni, da bi se dalo narediti še več. "Banka posluje zelo dobro, je pa še vedno manevrski prostor za izboljšanje," meni predsednik nadzornega sveta NLB.