Kravos četrti član uprave Hita

Nadzorni svet družbe Hit je na četrtkovi seji imenoval Uroša Kravosa za četrtega člana uprave. Kravos bo zadolžen za tehnično področje, organizacijo in informacijsko tehnologijo.

Objavljeno
04. september 2009 15.48
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Nova Gorica - Nadzorni svet družbe Hit je na četrtkovi seji imenoval Uroša Kravosa za četrtega člana uprave. Kravos bo zadolžen za tehnično področje, organizacijo in informacijsko tehnologijo. Nadzorniki so se seznanili tudi s tekočim poslovanjem in dejavnostmi družbe za spremembo zakona o igrah na srečo.

Kravos se bo tako pridružil upravi novogoriške družbe, ki jo vodi Drago Podobnik, v njej pa sta še član Stojan Pliberšek in delavski direktor Marjan Zahar.

 

Hit je od začetka januarja do konec julija ustvaril slabih 108 milijonov evrov bruto realizacije, kar je več kot 13 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani. Prihodki so se znižali za 12 odstotkov na 94,7 milijona evrov, družba pa je omenjeno obdobje sklenila s 3,7 milijona evrov izgube, so danes sporočili iz Hita.

 

Julija je Hit ustvaril 13,6 milijona evrov bruto realizacije, stroški dela so znašali 4,9 milijona evrov, v prvih sedmih letošnjih mesecih pa so znašali več kot 37 milijonov evrov, kar za štiri odstotke presega obseg iz gospodarskega načrta za letošnje leto.

 

Družba se sooča tudi z manjšim obiskom, saj je Hitove centre v prvih sedmih mesecih letos obiskalo 857.000 gostov, kar je osem odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju.

 

Kot so navedli, družbi še vedno hitreje padajo prihodki kot stroški, ki jih na nekaterih področjih tudi ni mogoče zniževati zaradi pogodbenih obveznosti ali pa značilnosti delovnih procesov. "Gospodarske napovedi za naslednje mesece sicer kažejo na umirjanje recesije oz. konec padanja gospodarske aktivnosti, vsekakor pa ni pričakovati hitrega izboljšanja in porasta realizacije zaradi dvigovanja zaupanja potrošnikov," so poudarili.

 

Kratkoročni in srednjeročni ukrepi uprave, ki bodo po pojasnilih pripravljeni do konca septembra, bodo imeli za cilj dodatno znižanje stroškov in prilagoditev trenutnim prihodkom družbe, hkrati pa njihovo stabilizacijo prihodkov z dvigovanjem kakovosti storitev družbe ter učinkovito promocijo na obstoječih in novih trgih.

 

Nadzorni svet se je sestal tudi s predstavniki reprezentativnih sindikatov, s katerimi je izmenjal stališča o poslovanju družbe in odprtih vprašanj, so še sporočili iz družbe.