Kriminalisti tudi v kranjski Iskri ISD

Zaradi suma kaznivega dejanja s področja kriminalitete ljubljanski policisti od jutra vodijo hišne preiskave pri več pravnih in fizičnih osebah, med drugim pri direktorju kranjske družbe Iskra ISD in v podjetju Svilanit. Po neuradnih, a zanesljivih virih preiskava poteka na območju celjske, kranjske in ljubljanske policijske uprave. Neuraden je tudi podatek, da jih sumijo zlorabe položaja.

Objavljeno
01. februar 2011 14.36
Ti. Kr., Da. O, Ka.L., delo.si
Ti. Kr., Da. O, Ka.L., delo.si
Ljubljana - Po neuradnih informacijah so kriminalisti že v jutranjih urah obiskali kranjsko družbo Iskra ISD, ki ima pod okriljem podjetja Galvanika, d. o. o., Strugarstvo, d. o. o., Plast, d. o. o., in Livarna, d. o. o. Zaradi suma prelivanja dobičkov družbe na neznano manjše podjetje so iskali direktorja Jureta Tepino. Niso ga našli ne v podjetju ne na njegovem domu.

Poleg tega so kriminalisti sprožili preiskavo tudi v podjetju Svilanit v Kamniku.

Na Policijski upravi Ljubljana so potrdili, da na podlagi zakona o kazenskem postopku vodijo predkazenski postopek zoper več oseb. Uvedli so ga zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je bilo storjeno uradno pregonljivo kaznivo dejanje s področja gospodarske kriminalitete, piše STA. Izvedli so 13 hišnih preiskav.

Kriminalisti so iskali predmete, ki so pomembni za predkazenski postopek. O zbranih obvestilih bo po poročanju STA obveščeno tožilstvo.