Laško prosi Hypo za reprogramiranje z Delom zavarovanega kredita

Danes se izteče rok, ko zapade v odplačilo 58-milijonsko posojilo, ki ga je pri avstrijski banki Hypo Alpe-Adria-Bank najela Pivovarna Laško in je zavarovano z delnicami časnika Delo.

Objavljeno
14. februar 2011 21.42
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Vanja Tekavec, gospodarstvo
Ljubljana – Če novo vodstvo banke Hypo posojila ne bo podaljšalo, se v najslabšem primeru torej lahko zgodi, da bo Delo, nad katerim Laščani bedijo od leta 2007, padlo v avstrijske roke.

»Pivovarna Laško je že na začetku januarja na banko Hypo naslovila prošnjo za podaljšanje posojila. Odgovora še ni, pričakujemo pa, da bo naši prošnji ugodeno,« je prejšnji teden napovedala Marjeta Zevnik iz Pivovarne Laško. Oseminpetdesetmilijonsko posojilo je prvič zapadlo v plačilo na sredini septembra lani, a sta vodstvo laške pivovarne in nekdanje vodstvo Hypo Alpe-Adria-Bank tik pred zdajci dosegla dogovor o njegovem podaljšanju.

Pivovarna Laško je konec novembra objavila tudi mednarodni razpis za nakup časnika Delo. Kot je znano, ga zadolžena Pivovarna Laško prodaja skladno s svojo strategijo dezinvestiranja in z napovedjo, da se želi osredotočiti na osnovno dejavnost, torej prodajo in proizvodnjo pijač.