Ljubljanski parkomati sprejemajo kovance za en tolar

Namesto evrskih kovancev za 20 centov ljubljanski parkomati sprejemajo kovance za en tolar. Na javnem podjetju Parkirišča so za to izvedeli šele ta teden.

Objavljeno
02. februar 2007 15.20
Parkomati
Ljubljana - Namesto evrskih kovancev za 20 centov ljubljanski parkomati sprejemajo kovance za en tolar. Po poročanju Financ so na javnem podjetju Parkirišča za to izvedeli šele ta teden, dobavitelj parkomatov Siemens Slovenija pa o tem ne ve nič.

Parkomat je za dva kovanca po en tolar izpisal listek za 40 minut parkiranja. V tem primeru stane ura parkiranja le 3 tolarje, kar pa je 48-krat manj od običajne cene.

Darja Pungerčar, vodja razvojnega sektorja v javnem podjetju Parkirišča, je seznanjena z nepravilnim delovanjem parkomatov. Po besedah Pungerčarjeve težave s prepoznavo evrskih kovancev niso nič nenavadnega, podobne težave naj bi imeli tudi nekateri avtomati v tujini.

Dobavitelj parkomatov Siemens Slovenija bo težave skušal rešiti z nastavitvijo jezičkov, ki sedaj tolarske kovance za en tolar prepoznajo kot kovanec za 20 centov. Če to ne bo delovalo, bodo morda celo ukinili sprejemanje kovancev za 20 centov, je Pungerčarjeva še povedala za Finance.