Bankart uspešno izvedel testiranje bankomatov za evro

Testiranje pripravljenosti bankomatov na uvedbo evra z novim letom, zaradi česar je Bankart zjutraj prekinil delovanje mreže bankomatov, je potekalo v skladu s pričakovanji in brez zapletov.

Objavljeno
13. december 2006 13.29
Ljubljana - Testiranje pripravljenosti bankomatov na uvedbo evra z novim letom, zaradi česar je Bankart danes zgodaj zjutraj prekinil delovanje mreže bankomatov, je potekalo v skladu s pričakovanji in brez zapletov, so zatrdili v družbi Bankart. Navedli so, da je ob 5. uri, do katere je trajala načrtovana prekinitev, delovalo 90 odstotkov bankomatov.

Preostale bančne avtomate so v skladu z običajnimi postopki ukrepanja v primeru nedelovanja posameznih bančnih avtomatov oz. njihovih komunikacijskih povezav začeli priklapljati po 5. uri, so povedali v družbi, ki upravlja mrežo bankomatov v Sloveniji.

Bankart je danes po napovedih med 2. in 5. uro zjutraj izvedel test prepustnosti komunikacijske infrastrukture oz. test masovnega prenosa podatkov. To bo treba izvesti ob prehodu na evro, in sicer 31. decembra med 21. in 24. uro, ko je tudi predvidena prekinitev delovanja bankomatov.