Dagmar Komar podaljšuje vodenje AUKN

Dagmar Komar bo agencijo vodila do imenovanja novega predsednika uprave oziroma najdlje do 29. septembra.

Objavljeno
14. september 2012 15.42
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Predsednica uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) Dagmar Komar se je na predlog finančnega ministrstva odločila, da podaljša vodenje agencije do imenovanja novega predsednika uprave oz. najdlje do 29. septembra, poroča STA.

Kot so sporočili z agencije, želijo s tem zagotoviti nemoteno zastopanje in predstavljanje. Komarjeva naj bi po odstopu z mesta predsednice uprave 5. julija agencijo vodila do imenovanja novega predsednika uprave, a ne dlje kot do 15. septembra. Ta rok so sedaj v dogovoru s finančnim ministrstvom tako podaljšali do 29. septembra.

Vlada je ob odstopu Komarjeve zagotavljala, da bo v najkrajšem možnem času v skladu s pooblastili DZ predlagala imenovanje vršilca dolžnosti predsednika uprave AUKN. Če bi bil pred koncem meseca sprejet zakon o Slovenskem državnem holdingu, imenovanje vršilca dolžnosti ne bi bilo potrebno, saj bo s sprejemom zakona agencija prenehala delovati.

Komarjeva je ob odstopu pojasnila, da »glede na okoliščine, ki so nastale v zadnjem času, glede na spremembo zakonodaje, glede na dejstvo, da se pripravlja nov način upravljanja s kapitalskimi naložbami«, šteje, da je njeno poslanstvo s tem zaključeno.