Davčno upravo bo vodil Tomaž Perše

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja Dursa je postal Tomaž Perše, ki bo na tem mestu zamenjal Mojco Šircelj.

Objavljeno
13. september 2012 16.03
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Vlada je na današnji redni seji razrešila Mojco Šircelj s položaja generalnega direktorja Davčne uprave Republike Slovenije (Durs) in imenovala Tomaža Peršeta za vršilca dolžnosti.

Mojca Šircelj je julija odstopila z mesta generalne direktorice Dursa. Perše bo Durs vodil do imenovanja generalnega direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar ne za več kot šest mesecev, so sporočili z Dursa. 

Mag. Tomaž Perše, 1975, je po izobrazbi magister ekonomskih znanosti ter ima več kot 12 let delovnih izkušenj. Svojo poklicno pot je leta 2000 začel kot pripravnik na Agenciji za gospodarsko promocijo in tuje investicije na ministrstvu za gospodarstvo, se tam redno zaposlil in delal na področju tujih neposrednih investicij v Slovenijo. Leta 2005 je nadaljeval svojo karierno pot v kabinetu ministra za finance, leta 2008 pa je tudi vodil kabinet. Leta 2009 se je zaposlil v generalnem davčnem uradu v službi generalne direktorice, leta 2011 pa je postal tudi vodja službe generalne direktorice.