Elektronsko bančništvo za nekaj dni prekinjeno

Zaradi prehoda na evro med novoletnimi prazniki ne bo mogoče neprekinjeno uporabljati elektronskega bančništva. Banke ga bodo praviloma "ugasnile" 29. decembra v večernih urah.

Objavljeno
13. december 2006 09.12
Ljubljana - Zaradi prehoda na evro med novoletnimi prazniki ne bo mogoče neprekinjeno uporabljati elektronskega bančništva. Banke ga bodo praviloma "ugasnile" 29. decembra v večernih urah, ponoven priklop pa je predviden s prvim delovnim dnem v novem letu, 3. januarjem. Urnik, do katerega bodo banke na zadnji letošnji petek sprejemale in obdelale prejeta naročila - plačilne naloge -, je v pristojnosti vsake banke, ki so s tem že seznanile svoje komitente.

Prav tako so se v vsaki banki sami odločili, kako bodo izvajali poslovanje v svoji elektronski banki po 29. decembru: ali bodo postavili zaporo in sprejemanje podatkov ne bo mogoče ali pa bodo sprejete podatke shranili in jih obdelali po 1. januarju 2007, seveda v evrih.

Prekinitev (praviloma) med 29. decembrom in 3. januarjem

V Novi Ljubljanski banki (NLB) bo tako delovanje NLB Klika, NLB Mobe in NLB Teledoma ob prehodu na evro prekinjeno od petka, 29. decembra, od 18.30, do srede, 3. januarja 2007, do predvidoma 6. ure. V SKB banki bodo spletne poslovalnice nedostopne od 29. decembra od 19. ure do 3. januarja do 6. ure, v Novi Kreditni banki Maribor (NKBM) pa bo delovanje elektronske banke za fizične osebe prekinjeno med 29. decembrom od 15. ure do 3. januarja 2007 do 7. ure, za poslovne uporabnike pa od 29. decembra od 17. ure prav tako do 3. januarja do 7. ure.

V Abanki bo spletna banka Abanet na voljo do 29. decembra do 15.30, po novem letu pa bo spet na voljo predvidoma 3. januarja 2007 v dopoldanskih urah. Skupaj s spletno banko Abanet bodo izključili tudi mobilno storitev Abasms ter storitev Spletni plačilni servis, ki omogoča plačilo blaga in storitev v spletnih trgovinah prek spletne banke Abanet.

V Banki Koper so povedali, da bo zaradi prehoda na evro njihova spletna poslovalnica i-Net Banka nedostopna le 24 ur, in sicer v času med 31. decembrom in 1. januarjem 2007. V Gorenjski banki predvidevajo izklop svoje elektronske banke Link 29. decembra pozno zvečer, njen vklop pa predvidoma 2. januarja 2007 zvečer ali 3. januarja zgodaj zjutraj.