Evropski davčniki na Brdu

Slovenska davčna uprava je bila gostiteljica letenga srečanja.

Objavljeno
13. september 2012 20.20
K. F., gospodarstvo
K. F., gospodarstvo
Ljubljana - Danes je na Brdu pri Kranju potekala konferenca G27, redno letno neformalno srečanje vodstev davčnih uprav iz vseh držav članic Evropske unije.

»V letošnjem letu je predsedujoča slovenska davčna uprava, zato tudi gosti srečanje, na katerega so prišli tudi predstavniki Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj OECD, Evropske komisije in predstavniki evropskega združenja davčnih uprav IOTA. Zjutraj je udeležence srečanja z nagovorom pozdravil slovenski finančni minister dr. Janez Šušteršič,« so sporočili iz generalnega davčnega urada.

Srečanje je bilo, tako, kot običajno, zaprto za javnost. Prihodnje leto bo evropske davčnike gostila Romunija, leto pozneje Avstrija. »Vsebino letošnejga srečanja smo pripravili v sodelovanju z kolegi iz Romunije in predvsem Nizozemske, s katero slovenska davčna uprava že dlje časa zelo uspešno sodeluje. Razprava je bila razdeljena na tri vsebinske sklope: učinkovitost, smotrnost in pravičnost. Izkazala se je potreba po poglobljenimi povezavavi vseh treh področij, ki se med sabo tesno prekrivajo,« so nam povedali predstavniki službe za stike z javnostjo pri generalnem davčnem uradu, v kateri so vodja Iztok Verdnik, Tjaša Naraločnik In Stojan Glavač.

Organozitarji iz slovenske davčne uprave so bili z dogodkom zadovoljni: »Posebna pozornost je bila namenjena predstavitvi strateškega načrta za nadaljnji razvoj aktivnosti programa FISCALIS na področju upravljanja s tveganji pri izpolnjevanju davčnih obveznosti. V skupini, ki pripravlja načrt, je med drugimi tudi naša davčna uprava. Zato  smo bili še posebej veseli velike podpora načrtu, ki so jo danes izrekli najvišji predstavniki davčnih uprav držav članic Evropske unije.«