Volksbank v pomoč podjetnici

V matični banki niso imeli posluha zanjo, zdaj bo s pomočjo posojila odprla nove poslovne prostore in na novo zaposlila.

Objavljeno
17. september 2012 17.32
Posodobljeno
17. september 2012 18.00
M. B., gospodarstvo
M. B., gospodarstvo

Ljubljana - Evropski komisar za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje László Andor, ki je danes na obisku v Ljubljani, je obiskal tudi Volksbanko, ki je z Evropskim investicijskim skladom podpisala dogovor o financiranju mikropodjetij in samozaposlenih podjetnikov v Sloveniji.

Komisar se je sestal s podjetnico Jadranko Gligić, ki je v okviru evropskega instrumenta Progress – poleg Evropskega investicijskega sklada ga financira tudi Evropska komisija – pridobila 25 tisoč evrov dolgoročnega kredita. V projektu kot edina slovenska banka sodeluje Volksbanka, ki je k skupnemu znesku sredstev, namenjenih za financiranje mikro podjetij pri nas, prispevala polovico od 18 milijonov evrov, ki so na razpolago do konca leta 2013.

Andorja so zanimale izkušnje podjetnice – vodi računovodski servis – pri najemanju posojila ter namen porabe sredstev. Gligićeva je povedala, da v 20-letni podjetniški karieri na njeni matični banki ni uspela pridobiti dolgoročnega posojila. S tem posojilom bo prenovila poslovne prostore in odprla pisarno na še eni lokaciji, načrtuje tudi zaposlitev dveh novih sodelacev. Njeno podjetje raste, prihodki so se letos povečali za petino. Pravi, da je ključ za uspešno poslovanje podjetij kot je njeno delo z več majhnimi strankami. Ključna težava majhnih podjetij pa je čedalje večja plačilna nedisciplina. »Dela imamo dovolj, dobiček je tudi, denarja pa ni, pravijo nekatere moje stranke,« je povedala.