Krepitev sodelovanja z Madžari v avtomobilski industriji

Madžarski trg je zelo zanimiv za slovenske proizvajalce delov za avtomobilsko industrijo tudi zaradi geografske bližine.

Objavljeno
10. oktober 2012 19.17
bsa_PANORAMA Revoz
L. Đ., gospodarstvo
L. Đ., gospodarstvo
Ljubljana - Slovenski avtomobilski grozd (ACS) je v okviru mednarodnega projekta AutoNet gostil mehatronski in avtomobilski grozd iz madžarske regije Bakony Balaton (BBMAC). Namen obiska pa je bil podpis sporazuma o
poslovnem sodelovanju. Dokument predvideva izmenjavo poslovnih izkušenj na primerih dobrih praks, organiziranje skupnih poslovno-izobraževalnih dogodkov ter skupno delovanje na področju raziskav in razvoja.

Madžarski trg je namreč zelo zanimiv za slovenske proizvajalce delov za avtomobilsko industrijo tudi zaradi geografske bližine. In tudi Madžari so zainteresirani za nadaljnje vključevanje slovenskih proizvajalcev avtomobilskih delov v madžarske dobaviteljske verige, saj se je obiska v Ljubljani udeležila številčna delegacija predstvanikov madžarskih podjetij (Metal Tec 2001, AE Plasztik in Bakony Elektronika) in krovnih institucij, tudi tamkajšnje gospodarske zbornice.