Mercator po mnenju Jankovića že prodan Agrokorju

Zoran Janković ne podpira prodaje Mercatorja in bi bi raje videl, da Mercator prevzame Agrokorjev Konzum.

Objavljeno
02. november 2011 10.48
Posodobljeno
02. november 2011 11.26
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si

Beograd - Ljubljanski župan in nekdanji prvi mož Mercatorja Zoran Janković meni, da je odločitev o prodaji Mercatorja Agrokorju že sprejeta. Agrokor lahko edini ponudi pravo ceno in premijo za Mercator in poišče sinergije, je v pogovoru za Finance dejal Janković. Mercator je sicer v torek dobil zeleno luč za prevzem srbske verige marketov Familija, piše STA.

Janković je v pogovoru za Finance glede Mercatorja med drugim dejal, da prodaje sicer ne podpira, ker bi raje videl, da Mercator prevzame Agrokorjev Konzum, a na koncu bo odločila cena.

Ljubljanski župan in predsednik stranke Lista Zorana Jankovića - Pozitivna Slovenije verjame obljubam večinskega lastnika Agrokorja Ivice Todorića, da bodo pogodbe Mercatorjevih dobaviteljev še vsaj tri leta iste ali boljše in da ne bo povečeval deleža svojih izdelkov na policah združenega trgovca.

Todorić je bil v začetku zgodbe negativec, zdaj pa ima priložnost, da se podoba zamenja, predvsem pri odpiranju trgov za Mercatorjeve slovenske dobavitelje. Konec koncev ima okoli 13 odstotkov proizvodnje v sestavi prihodkov, tako da ne vidim težav, je poudaril Janković.

Finance tudi poročajo, da naj bi se danes sestali predstavniki finančnega svetovalca Mercatorja Societe Generale, predstavniki Agrokorja in predstavniki skupine JP Morgan, ki tudi svetuje Agrokorju. Po sestanku pa naj bi bila znana "cena", ki bi jo Agrokor moral plačati za prevzem Mercatorja.