Na zagrebškem sejmu Ambient tudi slovenska podjetja

Na 38.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se bo predstavilo 393 razstavljalcev iz 29 držav, tudi iz Slovenije.

Objavljeno
09. oktober 2012 20.19
vidic/pohistvo
L. Đ., gospodarstvo
L. Đ., gospodarstvo
Ljubljana - Jutri bodo v Zagrebu odprli sejem Ambienta, ki je namenjen predstavitvi pohištva in druge notranje opreme bivalnih in drugih prostorov. Na 38.000 kvadratnih metrih razstavnih površin se bo predstavilo 393 razstavljalcev iz 29 držav, tudi iz Slovenije.

Sejem bo trajal do 14. oktobra, prireditelji pa pričakujejo, da ga bo obiskalo več kot 37.800 obiskovalcev. Slovenska podjetja se bodo predstavila na skupni stojnici, predstavitev pa organizira Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije (Japti). Na 350 kvadratnih metrih se bodo predstavili Alples, Alpod, Murales, Pohištvo Žakelj in Stilles.

Za naša podjetja s področja lesne industrije je hrvšaki trg eden najpomembnejših, saj je blizu in ga dobro poznajo, hrvaški kupci pa cenijo slovenske izdelke. Največ možnosti za uspešno poslovanje imajo tista naša podjetja s področja lesnopredelovalne industrije, ki so prožna, proizvajajo zelo kakovostne in lepo oblikovane izdelke in
zagotavljajo kupcem dobro servisiranje.

Mimogrede, Japti bo ta mesec organiziral še eno skupinsko predstavitev naših popdjetij v tujini, in sicer na sejmu Made expo, ki bo od 17. do 20. oktobra v Milanu. Gre za sejem, ki je namenjen predstavitvi izdelkov in storitev s področja gradbeništva in energetsko varčne gradnje.