Nova menedžerska orodja v Hitu

Predavanje Hit je gostil Gavina Lawrieja, avtorja tretje generacije sistema BSC.

Objavljeno
09. november 2011 20.34
Posodobljeno
09. november 2011 20.34
Pogajanja o projektu turistično-zabaviščnega centra na Goriškem med ministrstvom za finance ter družbama Hit in Harrah's Entertainment naj bi se bližala koncu
Katja Željan, Nova Gorica
Katja Željan, Nova Gorica

Nova Gorica – Na začetku triletne sanacije družbe Hit, ki letos že kaže pozitivne rezultate, je uprava družbe Hit prenovila tudi sistem usmerjanja in nadziranja poslovanja ter uvedla t. i. sistem BSC, Balanced Scorecard. Danes so pripravili menedžersko konferenco, na kateri je predaval avtor in razvijalec omenjenega sistema Gavin Lawrie.

To menedžersko orodje uporabljamo vse od začetka izvajanja sanacijskega programa, v prihodnje pa ga nameravamo kombinirati s srednjeevropskim modelom poslovne odličnosti. Rezultati, h katerim je pripomogel tudi ta model, so takšni, da smo po prvih desetih mesecih drugega leta izvajanja sanacijskega programa presegli postavljene cilje. Dobiček pred davkom je bil v prvih desetih mesecih letošnjega leta približno 4,5 milijona evrov, čeprav smo lani še poslovali z izgubo. Pozitivni denarni tok letos znaša 18 milijonov evrov, lani je bil 12 milijonov. Znižali smo zadolženost do bank in naša poroštva. Vse to kaže na to, da sanacijski program izvajamo dosledno in celo presegamo postavljene cilje. Čakata pa nas še dva težka meseca, saj so opozorila iz igralnic sosednje Italije zelo resna,« pravi predsednik Hitove uprave Drago Podobnik.

Da bi Hitovim menedžerjem in drugim primorskim gospodarstvenikom omogočili srečanje z vrhunskim strokovnjakom in njegovimi izkušnjami pri razvijanju in nadzorovanju uresničevanja poslovnih strategij, so v Hitu pripravili menedžersko konferenco, na kateri je o svetovnih smernicah upravljanja delovanja velikih poslovnih sistemov s pomočjo BSC govoril Gavin Lawrie, avtor in razvijalec tretje generacije BSC. Lawrie je ustanovitelj in direktor svetovalnega podjetja 2gc Active Management v Veliki Britaniji. Je eden najboljših britanskih svetovalcev za BSC, pred ustanovitvijo samostojnega svetovalnega podjetja pa je bil vodilni član International Balanced Scorecard Practice of Renaissance Worldwide, kjer je skupaj z Robertom Kaplanom in Davidom Nortonom razvijal BSC. Številne izkušnje z razvijanjem strategij po konceptu BSC je pridobil v svetovalnih projektih z največjimi svetovnimi korporacijami in drugimi organizacijami po vsem svetu.