Osem tisoč jih je ostalo brez evrokalkulatorjev

Do uvedbe evra osem tisoč gospodinjstev po vsej državi ni prejelo žepnih računalnikov (evrokalkulatorjev) za preračunavanje tolarjev v evre in obratno.

Objavljeno
09. januar 2007 07.00
Evrokalkulator
Murska Sobota – Do uvedbe evra osem tisoč gospodinjstev po vsej državi ni prejelo žepnih računalnikov (evrokalkulatorjev) za preračunavanje tolarjev v evre in obratno. Banka Slovenija se je za dostavo 700 tisoč kalkulatorjev dogovorila s Pošto Slovenije. Niti v banki niti na pošti nam včeraj niso povedali, kdo je kriv za pomankljivo dostavo. Našteli so le nekaj razlogov za neljube napake, za katere se v omenjeni banki prizadetim tudi opravičujejo. Vsem gospodinjstvom, ki so ostala brez zelo iskanega pripomočka pri privajanju na evro, bodo poštarji evrokalkulatorje dostavili najpozneje do konca meseca.

Gordana Pipan, zadolžena za odnose z javnostjo pri Banki Slovenija, je povedala, da so seznam gospodinjstev za dostavo evrokalkulatorjev naredili na osnovi statističnih podatkov iz zadnjega popisa prebivalcev. Čeprav se je na njem znašlo 680 tisoč gospodinjstev, so se odločili, da namenijo gospodinjstvom nekaj več, in sicer 700 tisoč kalkulatorjev. Kljub temu jih osem tisoč do 31. decembra ni prejelo. To naj bi pomenilo, je sklepala Pipanova, da je v državi več kot 700 tisoč gospodinjstev.

Več si preberite v današnji tiskani izdaji Dela!