Ponekod so že motena plačila položnic

Položnice lahko plačujete tudi na bankomatih. Vendar pa banke opozarjajo, da čeprav bodo odprte še do 29. decembra, bodo bankomatske depozitne enote začasno nehale delovati že prej.

Objavljeno
22. december 2006 12.45
Ljubljana - Če morate pred novim letom še plačati kakšno položnico, pa nimate spletne banke in bi se radi izognili dolgim kolonam pred bančnimi oziroma poštnimi okenci, to lahko storite tudi na bankomatu. Seveda le, če vaša banka omogoča to storitev, saj jo je mogoče opraviti samo na bankomatih banke, katere komitent ste. Prav tako na bankomatu lahko na račun položite tolarsko gotovino, vendar le še do novega leta.

Banke opozarjajo, da čeprav bodo odprte še do 29. decembra, bodo bankomatske depozitne enote začasno nehale delovati že prej. Kdaj bo zadnji dan letos na bankomatu še mogoče plačati položnico ali na osebni račun položiti tolarsko gotovino, je odvisno od bank. Na NLB na primer to storitev začasno odpravljajo z današnjim dnem, pri Banki Koper bodo to storili 27. decembra. Preden boste v kuverto na bankomatu zapakirali položnico, se v banki prepričajte, da bo transakcija res izvedena.

Kot so sporočili iz bank, so se za tako prekinitev odločili zato, ker za knjiženje položnic potrebujejo nekaj časa, in če bi pri tem ugotovili, da položnica na primer ni pravilno izpolnjena, plačila ne bi mogli v pravem času izvesti.