Sporto konferenca v znamenju Barcelone in Messija

Na športno marketinški konferenci Sporto prihodnji teden v Portorožu ne bo manjkalo zvezdniških imen.

Objavljeno
16. november 2011 08.38
Posodobljeno
16. november 2011 08.58
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
Ljubljana - Sporto konferenca, ki bo v Portorožu prihodnji ponedeljek in torek, je vodilni regionalni dogodek o marketingu in sponzorstvih v športu. Tokratni dogodek, na kateri bodo sodelovali tudi Petra Majdič, Rašo Nesterović, Zlatko Zahovič in Vlade Divac, bo še posebej zaznamoval evropski nogometni prvak Barcelona. Eden izmed osrednjih predavateljev bo namreč Didac Lee, član uprave Barçe za nove tehnologije, v dobrodelni dražbi pa se bo mogoče potegovati za dres Barcelone s podpisom Lionela Messija.

Ste se uporabniki družabnih omrežij, kakršna sta Facebook in Twitter, kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi upravljali profil z nekaj (deset) milijoni »fanov« oz. »sledilcev«? Eden od njih - Didac Lee, najmlajši član sedanje uprave FC Barcelone,najuspešnejšega nogometnega kluba zadnjih nekaj let - bo v ponedeljek predaval prav o tem v Portorožu.

Na konferenci bodo obravnavali aktualne in ključne teme iz sveta športnega marketinga in sponzorstev. Je ključ do uspeha v zgodbah, ki presegajo okvire klasičnega oglaševanja? Bo nekaj takega prihajajoče evropsko prvenstvo v košarki v Sloveniji? Slabi dve leti pred začetkom EuroBasketa 2013 bodo o tem razpravljali vodilni možje domače in svetovne košarkarske zveze, med njimi tudi generalni sekretar FIBA Europe Nar Zanolin.

O aktualnih športno-marketinških trendih bodo govorili Mitja Petrovič, direktor skupine Publicis, Toby Hester, direktor Evropskega sponzorskega združenja (ESA), ki je ta čas pri Castrolu zadolžen za vsa nogometna sponzorstva. Ne velja zamuditi niti predavanja Andreasa Gollhoferja, ki bo spregovoril o Milki, sponzoriranju smučanja in vključevanja ambasadorjev, med drugim tudi Tine Maze.

Divac, Nesterović, Majdičeva in Zahovič s praktičnimi nasveti

Letošnja konferenca poleg predavanj vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov ponuja tudi vpogled v izkušnje nekdanjih in aktivnih vrhunskih športnikov.

Kljub temu, da je moral zaradi neodložljivih obveznosti odpovedati sicer že potrjeno udeležbo, bo v ekskluzivnem video intervjuju z nami tudi nekdanji srbski košarkar, zdaj predsednik Olimpijskega komiteja Srbije, Vlade Divac. Bo pa v Portorožu Rašo Nesterović, ki je tako kot Divac - sicer eden od začetnikov multikulturalizacije lige NBA - v letih, preživetih »čez lužo«, dodobra spoznal ameriški športni ustroj.

Petra Majdič že ima veliko izkušenj o športnem marketingu. Vas zanima, kaj se je kot vrhunska športnica naučila iz partnersko-sponzorskih sodelovanj in kaj bi svetovala podjetjem glede izkoriščanja potenciala športnikov? Prav tako bo zanimivo slišati, kaj o povezovanju nogometnih klubov v regionalno ligo meni Zlatko Zahovič.

Prvovrstna dobrodelna dražba

Tako kot v minulih letih, bo tudi letošnjo Sporto konferenco zaznamovala tradicionalna dobrodelna dražba. Tokrat je predmet dražbe še posebej mikaven - »v igri« je namreč dres Barcelone s podpisom Lionela Messija. Dobrodelna dražba poteka do 25. novembra (do 12. ure), izklicna cena pa je 1000 evrov.