Trigranit ni oddal ponudbe za zemljišča železnic ob Masarykovi cesti

Zemljišča ob Masarykovi cesti družba Emonika potrebuje za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo komunalne infrastrukture.

Objavljeno
13. september 2012 12.54
Posodobljeno
13. september 2012 13.02
Je. G., gospodarstvo
Je. G., gospodarstvo
Ljubljana - Slovenske železnice v okviru javnega zbiranja ponudb za prodajo niso prejele nobene ponudbe za zemljišča ob Masarykovi cesti v Ljubljani, ki jih družba Emonika potrebuje za pridobitev gradbenega dovoljenja za gradnjo komunalne infrastrukture za Mestno občino Ljubljana (MOL) in Potniški center Ljubljana Emonika.

Kot so danes še sporočili iz Slovenskih železnic, bo o nadaljnjih korakih odločalo poslovodstvo železnic. To si sicer želi čimprejšnjega začetka gradnje projekta Emonika.

Kdaj bi se lahko gradnja projekta sploh začela, ni znano, saj je Emonika pred dnevi umaknila vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Kot razlog so navedli dejstvo, da Slovenske železnice in MOL niso uredili zemljišč, ki so potrebna za pridobitev dovoljenja.

»Veselimo se dopolnitve vloge in vseh odprtih zadev, pričakujemo pa trdnejše sodelovanje z našimi partnerji,« je za STA ta teden zatrdil direktor Emonike Csaba Toth.

Slovenske železnice so javno zbiranje ponudb za nakup nepremičnin na območju Masarykove ceste, ki jih trenutno zaseda ljubljanska avtobusna postaja, objavile 28. avgusta. Izhodiščna cena je znašala 1,09 milijona evrov (brez DDV).

Toth razpisa ob njegovi objavi ni želel komentirati. Je pa zatrdil, da so omenjena zemljišča le eden od mnogih odprtih vprašanj, vezanih na zemljišča, a kljub temu zelo pomemben.

Na Slovenskih železnicah so takrat za STA zatrdili, da si želijo čimprejšnjega začetka gradnje Emonike in da poleg prodaje nepremičnin na območju Masarykove ceste pripravljajo tudi rešitev glede zemljišč na Vilharjevi cesti.

Ljubljanski župan Zoran Janković je prepričan, da bo projekt Emonika izpeljan do konca, saj da je Trigranit, ki ima skupaj s Slovenskimi železnicami v lasti podjetje Emonika, v projekt vložil že toliko denarja, da se ne more več enostavno umakniti.