Tudi bančni limiti v evrih

Banke bodo z uvedbo evra prihodnje leto vse cene svojih storitev pretvorile v evre in spremenile tudi zneske limitov.

Objavljeno
15. december 2006 09.46
Evrokalkulator
Ljubljana - Banke bodo z uvedbo evra prihodnje leto vse cene svojih storitev pretvorile v evre in spremenile tudi zneske limitov. Medtem ko bo večina bank zneske limitov iz tolarjev v evre preračunala po končnem tečaju zamenjave in jih smiselno zaokrožila na cela števila, bodo v NLB zneske limitov zvišali.

NLB bo zvišala zneske limitov

NLB bo dvignila zneske osnovnih limitov na računih. Osnovni limit za klasični račun, ki zdaj znaša 50.000 tolarjev, bo po novem znašal 300 evrov. V NKBM, kjer limite določajo individualno, jih bodo preračunali v evre po končnem tečaju zamenjave in jih zaokrožili na celo število.

Enako bodo pri limitih za dvige na bankomatih postopali v Abanki Vipa in v Gorenjski banki. Kot so navedli v slednji, imetniki navadnega osebnega računa lahko dvignejo sedaj 60.000 tolarjev, po uvedbi evra pa 250 evrov. V NLB pa bodo dvignili tudi zneske dnevnih limitov dviga gotovine na bankomatih. Ti se bodo za večino računov banke dvignil s sedanjih 100.000 tolarjev na 450 evrov.

Kot so navedli v NLB, bodo višji tudi odobreni mesečni limiti porabe na plačilnih karticah banke. Sedanji limit v višini na primer 100.000 tolarjev se bo dvignil na 450 evrov (in ne na 417,29 evra, kot bi znašal po preračunu po končnem tečaju zamenjave), limit v višini na primer 400.000 tolarjev pa na 1700 evrov.