Umik nevarnih klobas iz Leclerca

V Leclercu so objavili umik potencialno oporečnih klobas, ki bi lahko bile kontaminirane z bakterijo salmonele.

Objavljeno
27. december 2011 18.29
Posodobljeno
27. december 2011 18.29
Marjeta Šoštarič, gospodarstvo
Marjeta Šoštarič, gospodarstvo

Ljubljana, Maribor – Hipermarketa E. Leclerc v Ljubljani in Mariboru sta zaradi nevarnosti prisotnosti bakterije salmonele v klobasah znamke Nos Regions Ont Du Talent dobavitelja Scamark (Salaison Polette) objavila umik potencialno oporečnih izdelkov, ki so jih prodajali od 15. septembra.

Izdelki so Saucisson D'Auvergne Label Rouge Nos Regions Ont Du Talent (300 gramov), Saucisse D'Auvergne Label Rouge Nos Regions Ont Du Talent (300 gramov), Saucisse D'Auvergne Label Rouge Monseiur Polette (300 gramov), Saucisse D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (300 gramov), Saucisson D'Auvergne Label Rouge Monseiur Polette (300 gramov), Saucisson D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (300 gramov) in Saucisson D'Auvergne Label Rouge VPF Monseiur Polette (250 gramov).

Okuženi bi bili lahko vsi loti teh izdelkov. Iz obeh hipermarketov sporočajo, naj ljudje, ki imajo katerega od naštetih izdelkov, iz previdnostnih razlogov teh ne uživajo, ampak jih vrnejo v trgovino, kjer so jih kupili.

Znaki zastrupitve s salmonelo so predvsem težave s prebavili, ki jih pogosto spremlja povišana telesna temperatura. Težave se pojavijo večinoma v prvih 48 urah po zaužitju okuženih živil. Pri otrocih, osebah z oslabljenim imunskim sistemom in starejših pa se simptomi lahko pojavijo v hujši obliki, so še sporočili iz družbe E. Leclerc.

Vsem, ki so zaužili katerega izmed zgoraj navedenih izdelkov in so opazili pojav katerega izmed naštetih simptomov, svetujejo čimprejšnji posvet z zdravnikom.