Stečajni upravitelji v protinapad na pravosodnega ministra

Zbornica upraviteljev: Izjave Senka Pličaniča, ki je zahteval disciplinski postopek nad sedmimi upravitelji, so populistične.

Objavljeno
27. september 2012 16.22
Posodobljeno
27. september 2012 16.30
N. G., gospodarstvo
N. G., gospodarstvo

»Zbornica upraviteljev Slovenije in njeni člani zgroženo čakamo na vaše nadaljnje izjave v javnosti; laične in populistične, ki jih podajate na račun vseh članov zbornice, ob tem pa vam več kot očitno zakonsko predpisan postopek zaradi insolventnosti ni poznan,« je v odprtem pismu pravosodnemu ministru Senku Pličaniču zapisal upravni odbor Zbornice upraviteljev Slovenije (ZUS), ki jo vodi Melita Butara. Ni nam namreč vseeno, so dodali, če se vse upravitelje predstavlja kot kriminalno združbo.

V ZUS poudarjajo, da od ministra za pravosodje pričakujejo, da očitke na račun zbornice opira na dejstva, ugotovljena na zakonsko določen način. »Vaš populistični pristop na javni funkciji je z zahtevami za začetek disciplinskega postopka zoper medijsko izpostavljene upravitelje presegel vse meje zdravega in dobrega okusa. Menimo, da tudi kot pravosodni minister nimate pravice sankcionirati in obsojati stečajnih upraviteljev zgolj na podlagi javnih objav medijev, ampak bi si morali prizadevati za krepitev zaupanja v pravno državo in za spoštovanje temeljnih človekovih pravic njenih državljanov,« so zapisali.

Melita Butara s kolegi je ministra pozvala, naj si prizadeva, da se bo morebitne kršitve upraviteljev ugotavljalo v okviru zakonsko določenih pooblastil. Ne pristajajo pa na vnaprejšnje javne diskreditacije in linče. Vse navedeno smo vam želeli predstaviti na sestanku, za katerega pa si – kljub našim prošnjam – očitno ne nameravate vzeti časa, še zaključujejo upravitelji.