V Nemčiji sejem pekarstva in slaščičarstva

Na sejmu predstavijo opremo in stroje za pekarstvo, peči, opremo za pakiranje in procesiranje pekarskih izdelkov ...

Objavljeno
17. september 2012 19.38
regent/ONA
L. Đ, gospodarstvo
L. Đ, gospodarstvo
Ljubljana - V Münchnu bo do 21. septembra potekal sejem IBA, ki je med vodilnimi svetovnimi strokovnimi sejmi pekarske industrije in slaščičarstva. Pod vodstvom Javne agencije za podjetništvo in tuje investicije (Japti) se na njem skupinsko predstavlja tudi pet slovenskih podjetij.

Gre za sejem, ki ga organizirajo vsako tretje leto, na njem pa predstavljajo opremo in stroje za pekarstvo, peči, opremo za pakiranje in procesiranje pekarskih izdelkov, surovine za pekarstvo, sestavine in tehnologije za obdelavo testa, merilne naprave in inštrumente, opremo za hlajenje in prezračevanje in podobne izdelke. Sejem privabi zelo veliko obiskovalcev, saj si je zadnjega ogledalo približno 81 tisoč ljudi.

Slovenska podjetja se predstavljajo na 158 kvadratnih metrih.

Japti je zaradi izjemnega zanimanja in zadovoljstva slovenskih podjetij s skupinskimi predstavitvami slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini letos objavil vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2013. Ta bo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v prihodnjem letu. Predloge podjetij bodo sprejemali le do petka, 28. septembra.