Vlada potrdila tretji paket ukrepov za spodbujanje gospodarstva

Paket vsebuje spremembe več kot 20 zakonov in podzakonskih aktov; osrednji vlogi imata reforma trga dela in pokojninska reforma.

Objavljeno
13. september 2012 15.07
Je. G., Delo.si
Je. G., Delo.si
Ljubljana - Vlada je danes obravnavala in potrdila program ukrepov oziroma t.i. tretji paket za spodbujanje gospodarstva ter časovnico za sprejemanje posameznih zakonskih predlogov. Paket po navedbah ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovana Žerjava vsebuje spremembe več kot 20 zakonov, podzakonske akte in nekatere strateške dokumente.

Žerjav bo paket jutri podrobneje predstavil na posebni novinarski konferenci.

Žerjav je v zadnjih dneh večkrat poudaril, da imata v okviru tretjega paketa ukrepov za spodbujanje gospodarstva osrednjo vlogo reforma trga dela in pokojninska reforma, ki ju je minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak že predstavil javnosti in se bosta v naslednjih tednih usklajevali s socialnimi partnerji.

V svojem sredinem nastopu na Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju je minister povedal, da bo v okviru novega paketa veliko pozornosti namenjeno tudi državnim prostorskim aktom in ustvarjanju pogojev za prihod svežega kapitala.

Prav tako gospodarsko ministrstvo pripravlja novo slovensko industrijsko politiko. Ta bo v prihodnje osnova za oblikovanje programov ukrepov s področja podjetništva, konkurenčnosti in tehnologije v obdobju nove finančne perspektive 2014−2020.