Vlada razrešila direktorja Arsa Žlebirja

Nadomestil ga bo Joško Knez, ki delo Agencije za okolje po mnenju vlade dobro pozna.

Objavljeno
04. oktober 2012 21.41
tlo/silvo zlebir
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Ljubljana - Vlada je danes s položaja generalnega direktorja Agencije za okolje (Arso) razrešila Silva Žlebirja. Za vršilca dolžnosti je s 5. oktobrom imenovala Joška Kneza, in sicer do imenovanja generalnega direktorja po natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev.

»Prednost kandidata je njegovo poznavanje dela Arsa in možnost takojšnjega začetka reševanja problemov pri izvajanju nalog agencije,« so zapisali v obrazložitvi.

Knez, ki je univerzitetni diplomirani fizik je po ustanovitvi Arsa leta 2004 prevzel vodenje sektorja za zagotavljanje kakovosti meritev, leta 2006 pa postal direktor urada za hidrologijo in stanje okolja. V času svojega vodenja je temeljito reorganiziral delo urada in začrtal smernice razvoja državne hidrološke službe, in sicer s poudarkom na prenovi in avtomatizaciji hidroloških meritev ter uporabi sodobnih analitičnih in prognostičnih modelskih orodij na področju spremljanja in analiziranja stanja voda, vključno s podzemnimi vodami in morjem, dodaja obrazložitev.