Wall Street začel v rdečem

V rdečem je tudi večina evropskih borz. Indeks Eurostoxx 50 je do zdaj izgubil dobra dva odstotka.

Objavljeno
31. oktober 2011 15.42
Posodobljeno
31. oktober 2011 15.42
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
New York - Trgovanjem na vodilni ameriški borzi v New Yorku se je začelo v rdečem. Vlagatelji so še naprej pozorni na reševanje dolžniške krize v območju evra, v ospredju njihovega zanimanja pa je danes tudi usoda družbe MF Global. Z delnicami omenjene družbe se namreč danes ni začelo trgovati, vse bolj pa kaže, da bo šla družba v stečaj.

Delniški indeks Dow Jones je uvodoma izgubil 1,14 odstotka, potem ko je v zadnji petih tednih konstatno rasel. Vrednost tehnološkega indeksa Nasdaq se je medtem doslej znižala za odstotek.

Na Wall Streetu se za zdaj najbolj cenijo delnice bank. Delnice banke Citigroup so doslej izgubile štiri odstotke, Bank of America in JP Morgan Chase pa sta izgubili po dva odstotka, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Trgovanje z delnicami MF Global je bilo danes zaustavljeno. Po pisanju časnika Wall Street Journal bi lahko MF Global, ki je močno izpostavljen do dolžniških papirjev v območju evra, vložil predlog za stečaj. Po ocenah propad MF Global naj ne bi pustil takšnih posledic, kot jih je v letu 2008 pustil propad Lehman Brothersa, če pa bo družba propadla, bo to največja ameriška žrtev evropske dolžniške krize.

V rdečem je tudi večina evropskih borz. Indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 je do zdaj izgubil dobra dva odstotka. Na borzi v Frankfurtu se vodilni indeks DAX giblje 2,25 odstotka pod gladino, indeks CAC 40 na pariški borzi je dobra dva odstotka nižje, vrednost indeksa FTSE 100 na borzi v Londonu pa se je znižala za 1,35 odstotka, poroča STA.