Zaradi evra bodo motene tudi storitve mobilnih operaterjev

Ob prehodu na drugo valuto bodo motene tudi nekatere dodatne storitve mobilnih operaterjev. Osnovne storitve naj bi po zagotovilih operaterjev delovale nemoteno.

Objavljeno
29. december 2006 13.58
BenQ bo lahko blagovno znamko Siemens uporabljal še pet let
Ljubljana - Ob slovenskem prevzemu evra bodo začasno motene tudi nekatere dodatne storitve mobilnih operaterjev. Osnovne storitve, kot so govor, SMS, MMS in prenos podatkov, pa bodo po zagotovilih obeh operaterjev načeloma delovale nemoteno, do kakšnih manjših zakasnitev lahko pride le na posameznih lokacijah, kjer bo zaradi silvestrovanj občutno povečan promet.

Največji slovenski mobilni operater Mobitel svoje uporabnike opozarja, da bo v noči z 31. decembra na 1. januar prihajalo do motenj v delovanju dodatnih storitev, kot so Moneta, Mobipolnjenje, M-Vrata, NeoWLAN, E-trgovina, M-vstopnica, mobilni in spletni portal Planet ter portal Zabavaj.se.

Skupina Mobitelovih strokovnjakov bo sicer v stalni pripravljenosti, 24 ur na dan pa bodo uporabnikom na voljo tudi svetovalci Mobitelovega centra za pomoč naročnikom.

V drugem slovenskem mobilnem operaterju Simobilu med drugim pojasnjujejo, da so zaradi prehoda na novo valuto svojo spletno stran postopoma začeli prilagajati na evro že v sredo. Konverzija bo potekala do 5. januarja. V noči z 31. decembra na 1. januar bo potekala sprememba valute na mobilnem portalu Vodafone live. Ob tem od 00.50 do 1.20 pričakujejo 30-minutno prekinitev delovanja portala ter nakupov vsebin preko SMS-ov in interneta.

Simobilovi predplačniški uporabniki bodo svoje stanje na računu lahko spremljali v evrih najkasneje od 3. januarja dalje. Naročniki pa zaradi prehoda na drugo valuto do 3. januarja ne bodo mogli preverjati stanja na svojem računu. Preverjanje stanja ne bo možno prek SMS-obvestila, klica v klicni center niti na portalu Vodafone live.

Dodatne informacije o drugih spremembah zaradi evra so na voljo na spletnih straneh obeh operaterjev. Obvestila o spremembah ali začasnem nedelovanju nekaterih storitev zaradi prehoda na evro imajo na svojih spletnih straneh tudi ponudniki storitev mobilne telefonije Debitel (http://www.debitel.si), Izimobil (http://www.izimobil.si) in M mobil (http://www.mercator.si/mmobil).