Mali delničarji Pivovarne Laško zahtevajo revizijo sodbe "stopniščne" skupščine

Vseslovensko združenje malih delničarjev (VZMD) vztraja pri dokazovanju ničnosti skupščine Pivovarne Laško, ki je bila 31. avgusta 2009, in trdi, da veljajo sklepi »stopniščne« skupščine 29. maja 2009.

Objavljeno
01. februar 2011 16.25
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje - Združenje je pred tednom dni na vrhovno sodišče vložilo predlog za revizijo sodbe, s katero je višje sodišče v Celju lani novembra za nično spoznalo prav »stopniščno« skupščino. Toda predsednik združenja Kristjan Verbič in pravni zastopnik Klemen Veršič na glavni obravnavi v drugem gospodarskem sporu, v katerem združenje dokazuje nezakonitost sedaj veljavne skupščine iz avgusta 2009, nista umaknila tožbenih zahtevkov. Pravni zastopnik VZMD Verbič je dodal, da računajo, da bodo v svojem zahtevku uspešni. Zastopnica Pivovarne Laško, odvetnica Mateja Firdl, pa je dodala, da so bili na "zakoniti" skupščini imenovani nadzorniki oktobra lani tudi vpisani v register podjetij.

Sodnik gospodarskega oddelka celjskega okrožnega sodišča Dušan Erjavec je zato le ugotovil, da je sodba o ničnosti »stopniščne« skupščine že pravnomočna, zaključil je dokazovanje in pripomnil, da je »zadeva zrela za razsodbo.« Sodbo bo izdal v mesecu dni.