Marjan Bolka novi predsednik uprave

Novi predsednik uprave igralniške družbe Casinò Portorož je postal Marjan Bolka, pravnik, ki je že kakšnih 15 let na vodilnih položajih v igralništvu. Boljka je bil nazadnje direktor Hitovih projektov.

Objavljeno
17. januar 2007 22.14
Novi predsednik uprave igralniške družbe Casinò Portorož Marjan Bolka
Portorož – Novi predsednik uprave igralniške družbe Casinò Portorož je postal Marjan Bolka, pravnik, ki je že kakšnih 15 let na vodilnih položajih v igralništvu, več let je bil direktor (član uprave) Casinòja Ljubljana in nazadnje direktor projektov Hit, d. d. Že 14 let je predsednik odbora igralnic pri GZS. Drugega člana uprave pa nadzorniki portoroške igralnice niso imenovali, saj je ime Gorana Miškulina (kot možnega člana) prehitro prišlo v javnost, so zatrdili člani nadzornega sveta po včerajšnji seji nadzornega sveta. Začasno, do imenovanja manjkajočega člana uprave (za mesec ali dva), je zato mesto člana uprave prevzel Boris Zupančič, ki je za ta čas zamrznil predsedniško funkcijo v nadzornem svetu. Vodenje nadzornikov bo v tem času opravljal njegov namestnik Igor Colja.


Nadzorni svet portoroške igralnice je včeraj večino časa posvetil slabim lanskim poslovnim rezultatom. Prvi rezultati kažejo, da je bilo lani 2,1 milijona evrov izgube. Tak poslovni izid pomembno odstopa od sprejetega in potrjenega poslovnega načrta za leto 2006. Zato so nadzorniki brez večjih pomislekov sprejeli ponujeni odstop Marina Mohorčiča (predsednik) in Željka Ugrina (člana), ki bosta že danes predajala posle Marjanu Bolki za pet let in Borisu Zupančiču, tudi direktorju Marine Portorož, ki bo to funkcijo opravljal začasno (in polpoklicno).

Dosedanja uprava je sicer navajala razloge za visoko in nenačrtovano izgubo, vendar bodo o pravih razlogih zanjo lahko zvedeli od nove uprave, ki mora po navodilu nadzornikov najprej raziskati vzroke za nastali položaj in v stotih dneh podati predlog strategije za nadaljnje poslovanje.

Več o tem si preberite v četrtkovi tiskani izdaji Dela