Marjan Salobir odstopil kot direktor Komunale Laško

Prejšnji teden skupaj s sodnikom Milkom Škobernetom in Celjanom Esadom Ramićem prijeti Marjan Salobir od danes ni več direktor javnega podjeta Komunala Laško. Zaenkrat pa v Laškem ostaja občinski svetnik.

Objavljeno
04. februar 2011 16.56
Brane Piano, gospodarstvo
Brane Piano, gospodarstvo
Laško - Salobir je nadzornemu svetu komunale in laškemu županu Francu Zdolšku v četrtek poslal odstopno izjavo. Nadzorni svet je sklenil, da Občini Laško in občinskemu svetu predlaga sprejetje odstopa in določi vršilca dolžnosti direktorja do takrat, ko bodo izvedeni postopki za izbiro in imenovanja novega direktorja.

Nadzorniki svet je ob tem ugotovil, da zadeva, za katero je osumljen direktor, ni v povezavi s poslovanjem podjetja, da pa je bila medijska izpostavljenost podjetja velika, kar vnaša nemir med zaposlenimi, občani in poslovnimi partnerji. Zato so odstop Salobirja tudi sprejeli. Na Občlini Laško pa so pojasnili, da so odstopno izjavo dobili včeraj in bodo upoštevali predloge nadzornega sveta Komunale Laško. Kolikor je znano, Salobir doslej ni odstopil kot laški občinski svetnik, ni pa izstopil niti iz stranke LDS.

Spomnimo, da da je bila Salobirju prejšnji teden prostost, skupaj z omenjenima soosumljencima odvzeta zaradi suma sodelovanja pri prejemanju oziroma dajanju podkupnin, Salobir pa je bil kot edini izmed trojice po zaslišanju pri preiskovalnem sodniku v Ljubljani izpuščen na prostost.