Marko Rems novi član uprave Luke Koper

Nadzorni svet Luke Koper je na današnji seji za člana uprave za področje ekonomike in financ izbral Marka Remsa. Prepričal jih je s svojim nastopom, izkušnjami in celostnim videnjem sodelovanja v upravi, je dejal Janez Požar.

Objavljeno
06. november 2009 18.05
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Koper - Nadzorni svet Luke Koper je na današnji seji za člana uprave za področje ekonomike in financ izbral Marka Remsa. "Prepričal nas je s svojim nastopom, izkušnjami in celostnim videnjem sodelovanja v upravi," je odločitev komentiral predsednik nadzornega sveta Janez Požar.

Z izbiro je zadovoljen tudi predsednik uprave Gregor Veselko, ki je poudaril, da sta z imenovanjem Remsa soglašala oba člana uprave. "Do izbire smo prišli konsenzualno," je poudaril Veselko, ki je obenem izrazil zadovoljstvo, da so končno izbrali finančnika v Luki Koper.

 

Rems, ki je sicer član uprave za področje financ v družbi Adriatic Slovenica, bo funkcijo člana uprave nastopil najpozneje čez pet mesecev, ko mu preteče odpovedni rok. Do takrat bo njegove naloge opravljal prokurist Mirko Pavšič. "Potrudili, se bomo, da bo odpovedni rok čim krajši," je še dejal Požar.

 

Nadzorni svet Luke Koper se bo v nadaljevanju seje seznanil s poročilom uprave o obisku Malezije, na dnevnem redu pa je tudi odnos s Slovenskimi železnicami. Kot je znano, se je Veselko v četrtek sestal z generalnim direktorjem Slovenskih železnic Goranom Brankovičem, govorila pa sta o komercialnih odnosih.

 

"S Sloveniskimi železnicami je trenutno vse urejeno," je potrdil Veselko. Kot je dejal, so vsa pogodbena razmerja, ki so "leto in pol visela v zraku", danes dopoldne uredili in zaključili v obojestransko korist. Podpisani sporazumi predstavljajo po njegovih besedah temelje za "konkretno poslovno sodelovanje na različnih področjih".

 

"Želimo si boljšega komercialnega dostopa na tržišču in boljše izrabe infrastrukture," je o sodelovanju z železnicami dejal Veselko, ki je obenem izrazil željo, da bi se "slovenska zgodba o logistični platformi za jugovzhodno in srednjo Evropo premaknila z mrtve točke".