Menedžer leta je Dejan Turk

Združenje Manager je Dejanu Turku, predsedniku uprave Simobila, podelilo nagrado menedžer leta 2009. Poleg menedžerja leta je Združenje Manager za novega predsednika izvolilo Aleksandra Svetelška, predsednika uprave Petrola.

Objavljeno
06. oktober 2009 15.29
Barbara Pavlin
Barbara Pavlin
Ljubljana - Združenje Manager je včeraj Dejanu Turku, predsedniku uprave Simobila, podelilo nagrado menedžer leta 2009. »Ta nagrada mi je v veliko čast, hkrati pa, v časih, ko se na menedžersko stroko ne gleda toliko pozitivno, tudi obveznost, da osebne vrednote poskušam prenesti še na druge menedžerje,« je povedal Turk. Simobil s svojimi programi in dejavnostmi v javnosti nastopa tudi kot družbeno odgovorno podjetje, s poudarkom na skrbi za zaposlene in okolje.

Menedžer leta 2009 je svojo poslovno pot začel v McDonald'su Slovenija, kjer je bil najprej prodajalec, kasneje pa direktor marketinga, nato glavni direktor McDonald'sa Slovenija in nazadnje generalni direktor celotne mreže restavracij v Sloveniji in na Hrvaškem. Kot generalni direktor je vodil podjetje Metropolis Media, pred petimi leti pa se je zaposlil v Simobilu. Tja je Turk prišel kot direktor marketinga in prodaje leta 2004, čez dve leti je bil imenovan za člana uprave za trg, leta 2007 pa je postal predsednik uprave. Dejaven je tudi na drugih strokovnih področjih: član Oglaševalskega razsodišča, Gospodarskega odbora Unicefa, upravnega odbora Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, upravnega odbora Sekcije mladih managerjev pri Združenju Manager, Slovenske gospodarske zveze, Združenja delodajalcev, Združenja Yes, prav tako je podpredsednik Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji.

Poleg menedžerja leta je Združenje Manager včeraj za novega predsednika izvolilo Aleksandra Svetelška, predsednika uprave Petrola, ki bo to funkcijo opravljal do leta 2012. Svetelšek je v svojih programskih izhodiščih poudaril, da je ključna komunikacijska naloga njegovega mandata povečevanje ugleda slovenskega menedžmenta. Opozoril je, da se v zadnjem času zaradi gospodarskih in političnih okoliščin ter javnega mnenja razvija odklonilen odnos do menedžmenta in menedžerskega poklica; pogosto po krivici in kot posledica posploševanja nekaterih spornih primerov. Meni tudi, da je treba na področju zakonodaje vzpostaviti načine aktivnega sodelovanja že med nastajanjem korporativne zakonodaje.

Občni zbor združenja je včeraj sprejel tudi predlog novega predsednika za tri podpredsednike združenja, in sicer za Franja Bobinca, Tatjano Fink in Dejana Turka. Sprejet je bil tudi predlog za sestavo upravnega odbora, nadzornega sveta (Peter Tevž, Izidor Krivec, Branko Selak) in častnega razsodišča (predsednik je Vojko Čok, člani pa so Violeta Bulc, Jurij Giacomelli, Tomaž Orešič in Vera Mihatovič).

Iz tiskane izdaje Dela.