Mercator ob dokapitalizaciji v skrbni pregled

Mercator bo v okviru postopkov predpriprave na izdajo do 20 odstotkov novega osnovnega kapitala družbe iz odobrenega kapitala v primeru morebitne izvedbe strateških povezav izvedel skrbni pregled družb skupine Mercator za obdobje zadnjih petih koledarskih let.

Objavljeno
10. november 2009 11.16
Ka.L./STA
Ka.L./STA
Ljubljana - Uprava družbe Mercator je v ponedeljek sklenila, da v okviru postopkov predpriprave na izdajo do 20 odstotkov novega osnovnega kapitala družbe iz odobrenega kapitala v primeru morebitne izvedbe strateških povezav pripravi in izvede finančni, davčni in pravni skrbni pregled družb skupine Mercator za obdobje zadnjih petih koledarskih let.

Kot je Mercator danes sporočil prek spletnih strani Ljubljanske borze, se bodo aktivnosti za izvedbo skrbnega pregleda začele predvidoma 15. novembra, zaključno poročilo o izvedenem finančnem, davčnem in pravnem skrbnem pregledu družb skupine Mercator pa bo pripravljeno sočasno z revidiranim letnim poročilom, najkasneje do konca februarja 2010.

 

"Ker so nekateri pomembnejši lastniki delnic družbe Mercator v preteklih mesecih družbi neformalno posredovali informacijo, da glede na svoj naložbeni profil ne nameravajo ostati dolgoročnejši lastnik delnic družbe, je uprava sklenila, da bo poročilo o skrbnem pregledu na željo takšnih lastnikov posredovala tudi potencialnim novim investitorjem v delnice družbe," pravijo v družbi.

 

S tem bo Mercator obstoječim lastnikom, ki želijo izstopiti iz lastniške strukture, ter novim investitorjem, ki bodo želeli vanjo vstopiti, omogočila "transparentno, celovito in učinkovito presojo svojih investicijskih odločitev".

 

"Uprava ocenjuje, da bo s tem prispevala k stabilizaciji lastniške strukture, ki je pomembna za nadaljevanje dolgoročnega samostojnega razvoja skupine Mercator v skladu z začrtanimi strateškimi usmeritvami," so še zapisali v sporočilu.

 

Mercator je s postopki predpriprave za dokapitalizacijo začel 21. septembra, namen povečanja kapitala pa je pravočasna zagotovitev dodatnih finančnih virov v primeru morebitnih strateških povezav.