Merkur z največjim centrom v Beogradu

Merkur bo v Beogradu odprl svoj največji trgovski center doslej, ki bo v treh etažah imel dobrih 28.000 kvadratnih metrih pokritih površin. Gre za drugi Merkurjev center v srbski prestolnici in obenem največjo letošnjo investicijo skupine Merkur.

Objavljeno
13. oktober 2009 18.18
Z Merkurjevimi delnicami se trguje v prvi kotaciji Ljubljanske borze
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Ljubljana/Beograd - Investicija v tretji Merkurjev center v Srbiji - poleg beograjskega so pred časom odprli tudi center v Novem Sadu - naj bi znašala okoli 25 milijonov evrov. V centru bo zaposlen 101 sodelavec, na razpis za delovna mesta pa se je prijavilo več kot 3000 kandidatov, kar je, kot poudarjajo, preseglo pričakovanja vodilnih v Merkurju.

Center bo razdeljen na dva dela - Merkurdom, kjer bodo kupci lahko izbirali med izdelki za opremo doma in urejanje vrta, ter Merkurprofi, kjer bodo kupcem na razpolago izdelki za domače mojstre, podjetnike in obrtnike. Center se bo poleg tega ponašal tudi z gradbenim in vrtnim centrom ter s 431 parkirnimi mesti v podzemni garaži in na zunanjem parkirišču.

Merkur je v Srbiji pričel poslovati leta 1991. Do leta 2005 je bilo hčerinsko podjetje Merkur International Beograd na srbskem trgu znano predvsem kot veletrgovec z metalurškimi izdelki, novembra 2006 je Merkur z izgradnjo trgovskega centra v Beogradu pričel z razvojem maloprodajne mreže. Septembra 2007 je sledilo odprtje centra v Novem Sadu, v prihodnosti pa načrtujejo še gradnjo novih centrov v Novem Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Nišu in v nekaterih drugih mestih.